lang

MoldHouse

Geamul Low-e. Intrebari si raspunsuri

Low-e inseamna "low emisivity" adica emisie scazuta de caldura prin radiatie in traducere "mot-a-mot". Adica, pe una din fetele unei foi de sticla este depus un strat de argint. Este vorba de o depunere de particule foarte fine, depunere care se face chiar cand geamul este in stare aproape topita sau ulterior prin depunere in vid. Asta inseamna ca stratul metalic devine parte componenta a geamului termopan. Dar ce se intampla, se mai vede prin el? Da. Pentru ca particulele sunt atat de fine incat nu opresc radiatia in spectrul vizibil, ci pe cea in spectrul infrarosu, si anume caldura.

 

Ce contine geamul low-e?

Particule fine de argint. Exista doua modalitati de aplicare: fie prin incorporarea acestora chiar la turnarea geamului, fie dupa aceea, prin depunere in vid. Fata tratata low-e este montata spre interiorul sandwich-ului format de cele doua foi de geam, iar intre foile de geam se introduce un gaz inert, pentru a evita fenomenul de oxidare.

Foaia de sticla cu low-e se pune in interiorul casei?

Foaia de geam cu low-e se monteaza spre interiorul casei, cu stratul refletorizant spre interiorul "sandwich-ului", pentru a avea o camera cat mai calduroasa. Particulele depuse pe geam permit trecerea caldurii spre interior, dar opresc radiatia in spectrul infrarosu spre exterior. Similar, daca am dori o camera mai racoroasa vara, atunci foaia s-ar monta in partea exterioara a "sandwich-ului".

Ce inseamna geam "low E4"?

Este un tip de geam low-e care are depus in plus pe suprafata expusa in exterior un strat de dioxid de titan. Acesta are rolul de a face mai usoara curatirea geamului. De multe ori cand trecem pe langa cladirile de otel si sticla observam acei "aplinisti" care escaladeaza cladirile. Geamul low e4 este mai usor de spalat pe exterior.

Cum ne dam seama ca este geam low-e?

Cea mai simpla metoda de a identifica un geam low-e este cu ajutorul unei brichete sau a unei lumanari aprinse, pe care o tinem in dreptul geamului. Se vor reflecta patru lumini in geam, trei de o culoare si a patra de o culoare diferita (de obicei spre mov). Geamul care reflecta lumina de culoare diferita este cel cu depunere low-e. In imagine nu se vede aceasta deosebire, spectrul de emisie al luminii diferite nu a fost captat de obiectivul aparatului foto.

Pentru a comanda geamul Low-e contactati-ne aici.