lang

MoldHouse

Cum ingrijim ferestrele termopan

Dupa montarea ferestrelor se recomanda ca in termen de maxim 2 saptamani sa se efectueze reparatia la zidarie peste spuma poliuretanica, taiata cu grija cu ajutorul lamei unui cutit. ATENTIE!!! Nu indeparta folia de protectie a profilelor decat dupa ce ai efectuat reparatia in totalitate a glafurilor ferestrei si nu imediat dupa ce s-a efectuat montajul. Aceasta cerinta este necesara pentru a proteja la maxim luciul si suprafata deosebit de neteda a profilului, impiedicand astfel matuirea lui prematura prin zgariere. Folia de protectie a profilelor trebuie indepartata in maxim 2 luni de la data montajului. In caz contrar exista riscul imprimarii foliei protective in textura materialului datorita actiunii razelor soarelui.

 Datorita suprafetei lor netede si a incarcarii cu substante antistatice si ignifuge,profilele pot fi usor curatate. Pentru indepartarea petelor de murdarie provenite de la praf si ploaie, se pot utiliza detergenti uzuali si apa calduta. Nu folosi in nici un caz detergentii cu abraziune, materialele de frecat aspre sau lame pentru razuit deoarece ataca suprafata profilului si o matuiesc. Nu sterge profilele ”pe uscat”! Petele care apar in mod uzual la confectionarea ferestrelor, cum ar fi grasimi de la feronerie sau de la marcaje cu creion sau marker, se indeparteaza cu apa si detergent. Stergerea profilelor se face cu miscari usoare pe lungime si nu cu miscari circulare.

Nu utiliza benzina sau diluanti tip nitro. Aceste substante duc la aparitia de crapaturi, la ingalbenirea profilelor si la matuirea luciului.

Sticlele se curata cu detergent de curatat geamurile sau alcool tehnic, folosind o carpa moale. In nici un caz nu folosi instrumente ascutite pentru curatare, lame de cutit sau de cuttere deoarece exista riscul zgarierii sticlei.

Ca orice element activ, ferestrele si usile cu geam termopan sunt supuse uzurii normale. Pentru a prelungi durata de viata a tamplariei si mai ales pentru a preveni uzura lor prematura sunt necesare anumite operatii de intretinere. Este recomandat ca, de doua ori pe an, garniturile si mecanismele de inchidere sa fie curatate si apoi unse cu un ulei special. O atentie deosebita trebuie acordata orificiilor pentru drenarea apei aflate in tocul si cerceveaua ferestrei. Acestea vor fi verificate si curatate cel putin o data pe an. Impuritatile pot fi indepartate prin aspirare iar curatarea poate fi facuta cu un betisor de lemn sau material plastic.

In cazul renovarii cladirilor elementele de feronerie si garniturile trebuie protejate de actiunea agresiva a componentelor mortarului: var, ciment, nisip, etc. Daca pe feronerie s-au depus particule de mortar atunci aceasta trebuie inlocuita deoarece nu mai este garantata buna ei functionare. In vederea protejarii se poate folosi o folie rezistenta din material plastic care sa acopere in totalitate elementele de tamplarie.

Pentru a apela la serviciile noastre, va rugam sa ne contactati aici.