lang

MoldHouse

Ferestrele pentru case pasive

Ce este o casa pasiva?

O casa pasiva face posibila mentinerea, atat iarna cat si vara, a unei temperaturi constante fara folosirea unui sistem obisnuit de incalzire sau de climatizare – casa se “incalzeste” si se “raceste” in mod pasiv. Folosirea caldurii emanate de razele soarelui prin fereastra, precum si caldura emanata de aparate si de locuitori sunt de ajuns pentru mentinerea cladirii in perioada rece la temperaturi interioare confortabile.

Unul din elementele caracteristice caselor pasive este existenta unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic.

Tipul ferestrelor depinde de zona climatica in care este amplasata cladirea. In zona Europei Centrale si de Est este obligatorie utilizarea ferestrelor caracterizate prin:

  •  trei geamuri cu doua acoperiri “Low-E”;
  •  distantiere realizate din materiale izolatoare;
  •  spuma izolatoare de cea mai buna calitate.

Cu ajutorul acestor ferestre se pot atinge valori ale coeficientului global de transfer termic de 0,8W/m2K, impuse ferestrelor pentru casele pasive energetic prin standardul european EN 10077. Aceasta directiva defineste nu doar cerintele legate de pierderile de caldura prin ferestre si prin elementele acestora de legatura, ci stabileste totodata valori minime pentru temperaturile suprafetelor elementelor de legatura cu cladirea sau cele ale suprafetelor de geam sau de panel. Astfel se asigura confortul termic in incaperi si se evita condensul in locurile cu eficienta termica redusa.

Aceste geamuri, datorita pierderilor de caldura extrem de reduse, chiar si in cele mai reci zile de iarna, vor avea temperatura interioara peste valoarea de 17 grade Celsius, impusa caselor pasive energetic, indiferent de zona climatica in care este amplasata cladirea. In aceste conditii se imbunatateste substantial confortul termic prin eliminarea fenomenului de “radiatie rece” a ferestrelor, fenomen intalnit frecvent la ferestre cu performante termice reduse.

Va punem la dispozitie serviciile noastre, pentru a ne contacta accesati aici.