lang

MoldHouse

Conditiile de pastrare a ferestrelor

Sunt motive serioase care ne obligă să schimbăm ferestrele. Nu cred să existe cineva care schimbă ferestrele de la casă sau apartament numai datorită modei sau pentru că s-a plictisit de ele. De obicei există un motiv foarte serios care determină această acțiune: izolația termică și fonică sau deteriorarea iremediabilă a vechilor ferestre. Dacă tot trebuie să le schimbăm, cel puțin să fim cât mai bine informați și să alegem varianta cea mai bună pentru noi.

 

Termenul termopan nu se referă nici la tipul de material din care este făcută rama ferestrei nici la soluția constructivă. El se referă la sticla ferestrei. La acel sandwich din 2 sau 3 straturi de sticlă, cu spații vidate între ele, astfel încât să asigure izolarea fonică și termică. Fereastra termopan este numai aceea care are o astfel de sticlă prinsă în ramă.

Fereastra trebuie construită în așa fel încât apa să nu stea și să băltească. Lăcrimarele trebuie să fie inclinate sub un anumit unghi. Condiția ca fereastra să reziste cât mai mult în timp este tocmai această soluție constructivă care îndepărtează apa.

Finisarea ferestrelor se face cu materiale speciale rezistente la condițiile atmosferice și radiația UV. Cu cât radiația solară străbate finisajul ca atât acesta este mai puțin rezistent în timp.