lang

MoldHouse

Sfaturi pentru montarea ferestrelor

Între caracteristicile esenţiale de care este bine să ţinem cont când ne alegem fereastra se numără tipul de tâmplărie (lemn stratificat, aluminiu sau PVC), durabilitatea şi sustenabilitatea, gradul de izolare termică şi fonică, designul, securitatea şi manevrabilitatea, serviciile şi garanţia, precum şi dotările suplimentare.

În ceea ce priveşte securitatea, calitatea antiefracţie a unei ferestre este dată de complexitatea sistemului de feronerie utilizat. Mai mult, intemperiile, ploile repetate şi furtunile puternice, pot afecta, de asemenea, sistemul de tâmplărie şi gradul de izolare al acestuia. Însă o fereastră din clasa A de calitate devine o fortăreaţă pentru protejarea căminului, reducând riscul de efracţie, şi odată cu achiziţionarea unor astfel de produse dispar şi grijile noastre. De asemenea, dincolo de calităţile intrinseci ale ferestrelor, montajul şi întreţinerea sunt cel puţin la fel de importante. Un produs premium, dar montat greşit, îşi poate pierde importante opţiuni de funcţionalitate. Tocmai de aceea, fereastra de calitate trebuie să vină cu o garanţie adecvată oferind astfel siguranţa utilizării pentru o viaţă întreagă.

 

În sfârşit, fereastra de calitate nu este un simplu „termopan“, ci un sistem eficient de izolare termică, fonică şi de protecţie a locuinţei noastre. Este recomandabil ca tâmplăria şi geamul să fie completate de o gamă de dotări suplimentare care să ne ajute la crearea confortului în interiorul căminului nostru. Indiferent că ne referim la rulouri sau obloane, la plasele împotriva insectelor sau la microventilaţia aerului respirabil la interior, este bine ca soluţia sistemului de ferestre să fie personalizată nevoilor individuale.

Pentru a comanda ferestre, usi, rolete si alte produse, va rugam sa ne contactati.

Sfaturi

În primul rând este bine să vă gândiţi la locul de montare, pentru a nu cumpăra ceva nepotrivit. PVC-ul şi lemnul stratificat sunt recomandate mai degrabă pentru interior, datorită sensibilităţii la acţiunea ultravioletelor. În plus, acestea se pot zgâria uşor, iar la o uşă de exterior acest lucru se întâmplă frecvent.

Nu cumpăraţi produse de tâmplărie fără încheierea în prealabil a unui contract şi fără factură! Fără acestea nu puteţi obţine o garanţie, iar în cazul eventualelor reclamaţii veţi rămâne fără acoperire legală. Apoi, este bine să permiteţi efectuarea măsurătorilor necesare, întrucât la montarea tâmplăriei se va ţine cont de o serie de dimensiuni specifice.

Totodată, orice sistem de tâmplărie, indiferent de ţara de provenienţă, trebuie să includă elemente obligatorii (profile, garnituri, feronerie, armătură, geam etc.). Nu în ultimul rând, foarte important este modul de armare a profilelor, care se face în strictă conformitate cu recomandările producătorului de profile. Neglijarea recomandărilor menţionate va diminua fiabilitatea tâmplăriei.

Atenţie la montaj!

O fereastră incorect montată îşi va înjumătăţi performanţele de izolare şi etanşeitate. De aceea, montajul trebuie efectuat de către o firmă specializată sau de persoane autorizate care au cunoştinţele specifice în acest sens. Apoi, atunci când aţi început lucrările de înlocuire a ferestrelor şi uşilor este indicat să nu le suprapuneţi cu lucrările de amenajare interioară de tipul aplicării gresiei şi faianței sau zugrăvelii, întrucât astfel va fi favorizată apariţia condensului. Recomandat ar fi să lăsaţi să iasă mai întâi umezeala din pereţi apărută în urma acestor lucrări şi abia apoi să începeţi executarea tâmplăriei. Foarte important este ca atunci când montaţi ferestrele şi uşile să nu acceptaţi spărturi suplimentare în zid, pentru că acestea pot modifica faţada clădirii şi influenţează rezistenţa peretelui, dacă este unul de rezistenţă.

Montarea tâmplăriei pas cu pas

1. Fixaţi ferestrele în zidărie cu ajutorul şuruburilor şi al elementelor speciale de fixare, acestea variind în funcţie de tipul materialului (cărămidă, beton, BCA) din care este construit peretele;

2. Reglaţi mecanismele de închidere pentru a asigura funcţionalitatea;

3. Etanşaţi cu spumă poliuretanică spaţiul dintre ramă şi zid. Spuma are doar rol de izolare şi nu de fixare. Nu este permisă umplerea cu spumă de etanşare a unui gol mai mare de 10 mm. În acest caz, se folosesc profile de adaptare;

4. Nu deschideţi ferestrele sau uşile la mai puţin de două ore după izolarea cu spumă;

5. Este obligatorie efectuarea lucrărilor de reparaţie a zidăriei din jurul ferestrelor şi uşilor la interior şi exterior. Aceasta se realizează după cel puţin 48 de ore de la etanşarea cu spumă;

6. Surplusul de spumă nu se îndepărtează înainte de reparaţiile zidăriei, deoarece spuma poate deveni permeabilă la apă;

7. La exterior folosiţi materiale de hidroizolaţie (nu ipsos!);

8. Nu acoperiţi fantele de drenaj aflate în tocul ferestrei la exterior.