lang

MoldHouse

Ce nu cunosti despre termopane?

Montarea termopanelor este o decizie pe cat de necesara, pe atat de mare si, in ansamblu, o adevarata investitie pentru asigurarea confortului unei locuinte. Cele mai multe persoane cantaresc extrem de bine aceasta decizie, dar foarte putine ajung sa se intereseze, in timp, de necesitatea reparatiei pentru termopane. De aceea in aceasta postare ne-am propus drept scop sa te informam cu ceea ce posibil nu cunosti despre termopane.

 Pe langa reviziile care ar trebui sa fie efectuate periodic, termopanele pot necesita si anumite reparatii, indiferent de cat de profesionist au fost montate initial sau de cat de calitative au fost materialele. Timpul isi pune amprenta peste toti si toate asa ca, mai devreme sau mai tarziu, s-ar putea sa descoperiti ca aveti nevoie de:

     - Ungerea, prelucrarea sau schimbarea elementelor de feronerie;

     - Montarea unor plase de insecte la ferestrele din termopan;

     - Ungerea sau schimbarea garniturilor imbatranite sau sparte;

     - Inlocuirea unor geamuri sparte;

     - Montarea de glafuri interioare sau exterioare, pentru a reduce infiltratiile condensului in profilul tamplariei sau pe peretii interiori.

Puteti vizualiza lucrarile noastre accesand portofoliul.

Daca doriti sa beneficiati de serviciile noastre, va rugam sa ne contactati.

Sistemele de tamplarie pot fi confectionate din diverse materiale (PVC, aluminiu, lemn, lemn stratificat). Specialistii considera ca alegerea cea mai buna este PVC, din mai multe motive. Componenta lui ii asigura pastrarea calitatilor la temperaturi cuprinse intre -50 si +80 de grade. Acesta pierde greu din caldura, comparativ cu aluminiul, care poate crea si condens daca e de calitate mai slaba si afara sunt temperaturi sub -5 grade.

O alta problema care poate determina aparitia condensului este tipul de sticla folosit. Sticla trebuie sa fie tratata termic, cu o pelicula Low-E. Tratarea sticlei cu aceasta pelicula poate fi verificata apropind o flacara de sticla: daca flacara isi schimba culoarea, inseamna ca sticla a fost tratata.

Feroneria este importanta, fiindca daca este de calitate va functiona usor si sigur. O astfel de feronerie trebuie sa aiba:

     - sisteme de aerisire partiala pentru a preveni aparitia condensului; 

     - deschideri oscilobatante prevazute cu contraactionare gresita; 

     - blocatori de siguranta (antiefractie) pentru toate deschiderile oscilobatante.

Durata de viață a feroneriei și funcționarea usoară a acesteia depind în mare masură de modul de întreținere de care beneficiază. Este recomandat ca cel puțin o dată pe an să efectuați o gresare a tuturor pieselor mobile și punctelor de închidere, verificându-se totodată funcționabilitatea acestora. Alte recomandări:

     - nu atârnați obiecte de canat;

     - nu forțați deschiderea canatului mai mult decat o permite poziția de montaj;

     - nu introduceți obiecte între ramă și canat;

     - nu manevrați manerul decât atunci când fereastra se află în poziția "deschis".